Dan muškaraca po četvrti put u Bosni i Hercegovini

0
104

Iako se u svijetu ovaj dan obilježava danas, 19. novembra, organizatori će ovaj dan obilježiti samo nekoliko dana poslije, 24.11. sa početkom u 11 sati.

Kao i svake godine bit će ovo idealna prilika da se muškarcima probudi svijest o važnosti njihovog zdravlja. To ustvari i jeste fokus održavanja Uniqa Dana muškaraca. Zdravlje muškarca, dječaka, momka koji često zaboravljaju da su i oni slabi, te da i njih može susresti ta opaka bolest.

Cilj održavanja je svakako i poboljšanje rodnih odnosa ali i isticanje pozitivnih muških uzora. Ovo je praznik o kojem se relativno malo zna, a na ovaj način pokušava se probuditi svijest tzv jačeg pola.

  1. novembra Uniqa Dan muškaraca će se održati sa bogatim programom, druženjem sa poznatim muškarcima, te najvažnije – edukacija od strane stručnog lica gdje će se skrenuti pažnja na prevenciju raka prostate kod muškaraca.

Prijatelji i partneri Dana muškaraca su obezbijedili adekvatne poklone za sve učesnike tokom višesatnog trajanja događaja. Prijatelji projekta dm drogerie markt, OC Jahorina i ostali će na svojevrstan način pružiti podršku muškarcima u promociji zdravlja, a Uniqa osiguranje će pokloniti i besplatne preglede za muškarce.

Organizatori poručuju odličnu zabavu, pored edukacije koja će se prožimati sve vrijeme. S toga, drage dame pošaljite ili dovedite svoje muškarce i pokažite im da mjesec „movembar“ nije samo trend priča nego nešto što svakom muškarcu treba da znači.

Movembar se održava u cijelom svijetu na način da se muškarci ne briju tokom mjeseca novembra kako bi skrenuli pažnju baš na prevenciju raka prostate i testisa, ali i generalno na zdravlje muškarca. Uniqa Dan muškarac to čini već četvrtu godinu za redom.

Vidimo se 24.11.2019. od 11 sati u Sarajevo City Centru

KOMENTARIŠI

Please enter your comment!
Please enter your name here