Zbog koga sam digao prvi teg u životu

0
1195

Ako ste upratili ostale tekstove koje sam pisao, mogli ste shvatiti da sam se stalno bavio nekim sportom. No, prvi teg sam uzeo u ruke dosta davno. I to zbog jednog čovjeka.

Bio je to početak srednje škole, prvi razred Gimnazije. Počelo se ići u kafiće, kao glumiš frajera i sve te popratne pojave. Ugledamo jedan dan momka kao od brda odvaljen. Ja kako sam mali to je izgledalo još više i veće. I gledam onako, mišići mu na sve strane. Ali nije bio ona “kockasta mrka glava”. Opušten i nasmijan lik, sasvim normalan. Kaže mi Omer (stariji prijatelj i komšija) kako ne znaš ko je Aladin. To je Aladin Micin. A Omer i Aladin su inače i rođaci. Kafić se zvao Nil, odmah pored škole. I naravno svaki dan prije smo se tu nalazili. E tu je i Aladin radio. Tu sam i ja radio kao DJ, pa sam imao priliku vidjeti svu tu masivnost. Kažu da je Aladin znao pojesti školjku jaja za doručak. Bio je to mit koje se pričao po školi. Djevojke su ludjele za njim. Meni je to izgledalo kao da je Aladin neki filmski snagator u Holivudu i svi trče za njim.

Kako sam uvijek bio sitan, skontam kako bi bilo da i ja malo to probam. I u razgovoru sa drugom iz klupe dogovorimo se krenuti u teretanu. I prvi trening sam odradio kod Haske u teretani, ispod njegove kuće.

Hahaha tad sam benč klupu prevrnuo jer sam ko fol natovario kila i digao noge u zrak (ne znam što) i sve se prevrnulo.

Aladin Ćemalović

Ja mislim da se Aladin stalno takmičio. Ne znam, sad kad se prisjećam nekako mi tako izgleda. Sjećam se da su svi se hvalili kako znaju Aladina, kako su sjedili s njim. Pa nema veze ako je taj neko bio sam u kafiću, pa Aladin samo naišao. Taj neko je bio na kafi s njim.

Zbog Aladina Micinog sam uzeo prvi teg u ruke. Kad sam ga sreo na takmičenju prošle godine bio sam tako sretan što ga vidim. A opet me nekako stid bilo.

A kad sam ga vidio ove godine na takmičenju. Prišao mi, rekao da izgledam puno bolje od prošle godine, pohavlio je moju i Tarikovu saradnju. Pa, bio sam ponosan.

Aladin Micin je sinonim bodybuildinga u Cazinu, on je osoba koja bukvalno živi taj sport. On je neko ko je svoj život posvetio proučavanju treninga, dijeta, i svega što je vezano za ovaj sport.

Njegovo puno ime je Aladin Ćemalović, on je za mene hodajuća krajiška institucija. I nakon toliko godina, i dalje je velik, nabildan, aktivan, u treningu, uvijek spreman biti čovjek što je i bio. 

Aladin je jednostavno neko zbog koga su mnogi momci krenuli trenirati. Neko zbog koga i danas dečki odlaze u teretanu, i tako se druže i uče.

Zbog njega sam digao prvi teg. Zbog Micinog sam se vratio treningu kad sam stao na nekoliko godina.

Vjerujem da svi imamo nekoga zbog koga smo nešto dobro za sebe uradili. Zahvalite im se nekako.

Aladine, hvala što si nesvjesno utjecao na moje mišljenje. Stav i današnju posjećenost i ljubav prema fitnessu i bodybuildingu.

KOMENTARIŠI

Please enter your comment!
Please enter your name here