Suze su postale smijeh

0
1311
Suze su postale smijeh
 
Nedavno smo bili na jednoj promociji. Poveo sam Dalilu, jer je ona znatiželjna i za sve pita kako izgleda i šta se tamo radi… Ovaj event je bio poseban, jer se uveliko ticao njenog, a i mog djetinjstva…
 
Znate kako to ide nakon poroda, stotine ljudi, stotine savjeta, svi znaju sve, vi ne znate ništa i tako u krug. Doduše, tad i nismo nešto pretjerano znali, za razliku od sada. Sjećam se da je dolazila patronažna (patrosnažna) sestrica i pomagala, tj. davala bitne savjete za nas mlade i još neuke roditelje… Slušao sam pozorno, ali otac kao otac – ja ne dojim, pa sam se s vremena na vrijeme isključivao i slušao samo ono što treba da čujem.  
 
Kupali su Dalilu, pazili i sve to. Ali znao sam da će doći dan kada ću i sam to morati učiniti…spremao sam… mislim da sam bio dobar učenik. Jedan dan kaže meni Dinka vrijeme je da je mi okupamo. Hm. Sve je spremno, Dinka mjeri temperature vode, odjeća je spremna, peškir, fen… sve. Naravno, ja onako muški bez razmišljanja ponesem prvi šampon iz wc-a. Ništa ne govorim, samo dodam onaj šampon Dinki u ruke, i kupamo mi dijete… i očekivani  plač, suze, vriska, dernek velikih razmjera. 
 
Kaže Dinka, šta si ti donio, stidno, kao neznalica iza sebe izvučem šampon i pokažem.
 

Njen izraz lica mi je sve rekao, prošlo mi je djetinjstvo pred očima, kako moje tako i sestrino… mali grad, porodična kuća i omiljeni rituali…sjetim se do u detalje kako je mama 10 godina mlađu sestru kupala i uvijek govorila donesi onaj žuti šampon. I tebe sam s njim kupala. A žuti šampon je bio onaj Johnson's, od kojeg provjereno nema suza. 
 
I vratim se po taj žuti šampon za Dalilu. Kad smo počeli kupanje s njim, nema suza, nema vriske. Počnemo s pravim proizvodom i  kupamo je tako s olakšanjem već 7 godina i priznajemo, često i nas dvoje krademo njen šampon.
 
Eh sad, kakve to veze ima sa onom pričom od početka. Poveo sam Dalilu na
Johnson's event, gdje je prezentovano lansiranje više od 30 novih proizvoda sa poboljšanom formulom sadržaja, ali i ambalaže, koji obećavaju samo najbolje za djecu, a roditeljima poručuju da izaberu nježnost…
 
Sva oduševljena pregledala je izložene proizvode i govorila: “Oooo pa ovo ono što mi imamo i ovo i ovo….” Najprimamljiviji proizvodi bili su joj naravno oni za kosu, jer ko zna Dalilu zna da neizmjerno voli svoju dugu kosu i da je uvijek ponosno ističe. 
 
Kada smo saznali da je mama opet trudna, mala često pita hoće li ona kupati bebu, jer je sigurna da suza neće biti od “žutog” šampona. 
 
Kao ocu, to je mnogo olakšalo, jer kad je Dinka umorna, pranje i sušenje kose je moj zadatak, i mi to za čas posla završimo. Jer nema suza, nema čupavih svrtaka i nema ubjeđivanja oko kupanja.
 
Spremni čekamo bebu jer novi asortiman JOHNSON'S CottonTouch ™ ( to smo saznali da se tako zove) posebno je dizajniran za osjetljivu kožu novorođenčadi. Pročitao sam da su kupka, losion, ulje i maramice kreirani od pravog pamuka.  I što je najbitnije, a to smo pitali i provjerili, proizvodi su bez parabena, sulfata. Jedini je problem što Dalila nove proizvode troši na one čupave bebe i barbike pokušavajući ih uljepšati. 😀 
 
#choosegentle

KOMENTARIŠI

Please enter your comment!
Please enter your name here