Šta sam sve radio

0
433

Mislio sam napisati neki kratki tekst o tome šta sam sve radio, kojim poslovima sam se bavio. No, onda sam razmislio i skontam koga zanima što sam nekad bio DJ po kafićima i tako zarađivao 10/20KM. Ili primjera radi što sam zajedno sa prijateljem Adom radio na radio Cazinu približno četiri godine. Sve je to iz srednje škole. Možda će vam biti zanimljiviji sljedeći poslovi, a o svakom po rečenica i dosta 🙂

Sa ocem sam vario balkonske ograde i ograde za dvorišta. Da, da, varilo se, fleksalo. Ja nikad nisam znao 100% raditi taj posao, ali on me stalno gurao i pokazivao. Ustvari,  tako me učio da je posao neizbježan i da se raditi mora. I uspio je u tome.

Bio sam komercijalista za energetsko piće. U sklopu tog posla smo organizovali partyJe, muzika, hostese i svi ti bakrači. Dobro je bilo dok šef nije rekao da je mjesečna zarada, koliko se sjećam, cca 12/13KM. Nisam ni tih 12KM uzeo, čudna računica neka bila, a ja naivan. (iako smo za to vrijeme prodali Boga mi fino robe i imali dodatnih narudžbi)

Konobarisao sam. Ja mršav, žgoljav, stavim onu tacnu u ruku sve čekam kad će mi puća ruka. Mislim da sam dugo to radio, baš ono mjesecima. Para nije bila ni mala ni velika. Ali dalo se zakrpati neke rupe. Ko bi rekao da ću nakon što sam prosuo vino po stolu Hanke Paldum, držati joj mikrofon i raditi intervju.

Bio sam dostavljač pizza, pa ćevapa ( tokom studija).

Bavio sam se fotografijom, radio izložbe za gradove i muzeje, radio foto i video za svadbe. Fotografiju sam uvijek shvatao ozbiljno a radio sam od izložbenih do prodajnih…

Pored novinarstva sam se bavio još i PR-om, odnosima s javnosti koji je uključivao dosta angažmana. Duži niz godina saradnja sa The Frajlama, PR za Nermina Puškara, Dalal Midhat, Fuada Backovića, rad sa Slađanom Mandić, kratko ali slatko za Dubiozu, pa saradnja za koncert Gibonnia i pokojnog Olivera. I još mnogo drugih, ali i PR za sportske klubove, što je bilo isto cool….

Glumio u muzičkim spotovima i tv reklamama…

Snimao voiceover za radio reklame, bio model za nekakvu odjeću, vodio programe, festivale i manifestacije.

Kao osnovac, srednjoškolac, student i “odrastao čovjek” nikad nisam bježao od posla. Ali nikad se nisam laktao da dobijem posao. Nego samo, isključivo samo, radom i svojim trudom. Tako me naučili roditelji.

Zato se nikad nisam držao jednog posla, jedne profesije. Uvijek me zanimalo više stvari, pa tako i sad. Novinarstvo je primarno, naravno. A evo već 4 godine fitness je odmah za njim. Iako i danas mi nije mrsko pomoći i odraditi neke PR projekte. To je, nazovimo ga, merak.

Sve što mislite da ne možete, probajte. Pa tek onda dajte svoj sud.

KOMENTARIŠI

Please enter your comment!
Please enter your name here