Pozitv vajbs

0
267

Svaki dan će neko napisati i objaviti status gdje nekog ili nešto kritikuje. Svaki dan ima barem jedan hejterski stori. Svaki dan naiđem na barem jedan komentar koji pljuje direktno ili indirektno nekog ili nešto. Zašto?

Previše smo opterećeni statusima drugih ljudi i onim što drugi rade. Kad sagledamo situaciju generalno nemamo baš ni izbora osim biti kritični, jer tako je. Ali ako malo bolje pogledamo imamo mnogo više razloga da budemo zadovoljni i ispunjeni. Prije svega, svaki dan možemo pročitati barem jedan ili dva vica na internetu pa ih širiti dalje. Ako ništa drugo, ako nemamo vlastitu inspiraciju za biti pozitivan. Mnogi od vas su do sada upoznati sa mojim #gutenmorgen storijima, ali ako pomno pratite znam i ja biti kritičan, nekad.

Prestao sam pridavati pažnju ljudima i događajima koji će me učiniti lošim, negativnim, koji će mi stvarati srklet. Jer, zašto bi to bilo ok. Zašto bi se davala pažnja nekom ili nečem što vam dan učiniti sivim? Smeta vam nečija sreća, nemojte mu obraćati pažnju. Smeta vam nečiji uspjeh, pustite ga. Mi smo takav narod da ćemo uvijek gledati u dvorište drugog pa ćemo tako i svoje zanemiravati. No, ako svoje dvorište počneš sređivati zbog sebe, onda te neće zanimati komšija.

Sami stvaramo svoju budućnost, iako je ona negdje upisana. Mi je činimo da se dešava, da se razvija. Na nama je kojim putem idemo. Pa i ako skrenemo lijevo, bit će isključenje s puta za povratak na desno ili ravno. Ja sam bio u “lijepoj” depresiji i na kraju kad sam shvatio da to uveliko utiče na sve oko mene, posao, porodicu, prijatelje, morao sam se trznuti. Iako je taj trzaj smetao nekom, jednostvano se morao desiti klik. Kad sam shvatio da sam u meni i dalje čuči onaj nasmijani Miza, digao sam se i počeo se zezati, biti blesav. Jer kako kaže napisano “Ako nahraniš jednu pticu, kao da si nahranio cijelo jato.” Vodeći se tom rečenicom, našao sam svoju “Ako nasmiješ i jednog insana, olakšaš mu, olakšao si i sebi.”

Nemojte dopuštati sranjima da vas čine lošim ljudima. Učinite da vi pokrete sebe zbog sebe. Jer nema smisla biti negativan kad možeš ostati zapamćen po dobrom, po osmijehu, po svemu što će biti pozitivno. Zato samo pozitiv vajbs i rokaj dalje. Danas nema reprizu, ali sutra dolazi i sutra možemo biti jači i zahvalniji što smo jučer bili smireni ( saburli) i sa osmijehom prošli dan. Hajmo sad…

KOMENTARIŠI

Please enter your comment!
Please enter your name here