Jednom je danas, i samo jednom je sutra

0
317

Razmišljao sam kako početi ovaj blog/članak i kako god okrenem zvučat će kao neki lajfkouč. Ali izgleda da drugačije ne može u ovom momentu. 

Više puta smo se svi našli u situaciji kada smo se pitali kuda krenuti i kakvu odluku donijeti. Jeste li se kad zapitali kako bi bilo da se neke stvari nisu desile, a šta da su se desile. Neke odluke možete nazvati i glupim, ali one u suštini nisu glupe. One su tu bile samo kao lekcija. Jedini problem je ako se u svemu tome pojave emocije, tu je već neka druga priča. Sjedim jučer i čitam pjesmicu Dalili, uči za školu, i shvatim šta da sam otišao u London kad sam trebao, ne bih bio s njom. Šta da sam otišao negdje drugo, opet ne bih bio s njom. Vjerujem da bi neko uradio drugačije. Ali isto tako vjerujem da većina odluka ima svoju cijenu. I svaka cijena dođe na naplatu. To je sasvim normalno i čak uredu.

Mislim da je na nama kako ćemo danas iskorisiti dan, da li će nas stvarno zanimati kako su neki ljudi ili ćemo to radi reda pitati. Ako mi je neko drag uvijek ću pitati kako je i šta je a to nema nikakvih skrivenih namjera. Drugo je kako će to neko prihvatiti i uzeti. Uvjeren sam da postoji onih 10 minuta u jednom danu kada možemo uputiti pažnju.

Danas je jedan dan, sutra drugi. Zašto baš danas ne bismo bili dobri jer je to uredu, a ne jer se to mora i jer tako želiš nekoga zadiviti.

Još jedna bitna stvar je da danas moraš sebi učiniti nešto da osjetiš sreću. Jer drugi to neće učiniti. Pa i ako kreneš da radiš nešto što drugima u tom momentu neće biti po volji, šta fali. Oni će to iskoristiti da te tračaju ili malo napakoste. Ali opet, može se.

Uostalom, mislim da me drma onaj muški PMS, pa sam malo i nervozan. Ali opet, imam samo jednu poruku za sve vas koji “hejtate”. Zašto jednostavno ne biste gledali ispred sebe i pustili druge da uživaju u onom što rade.

Nemojte misliti da će sutra doći samo zbog vas, ono dolazi zbog nas. Zbog svih nas. Sutra se možda sjetite ovog, a sad možda se nasmijete i kažete ‘ta će on. Pa… i jeste, ‘ta ću ja, kad su svi pametniji. Ali sudija na terenu djeluje, u ovom stvarnom svijetu, tek nakon što izdahnemo. A koliko ćemo do tada udahnuti i izdahnuti zbog nečeg lijepog.

Ja ću udahnuti jer mi je Dalila rekla da me voli i jer sam, za nju, najzabavniji otac. Meni je ta cijena dobra i prihvatam je s obje ruke. Tu ljubav.

KOMENTARIŠI

Please enter your comment!
Please enter your name here