Adrenalin čini svoje

0
423

U novoj sezoni emisije “Konačno petak” na BHT1 imam rubriku koja se bavi adrenalinom. Odlučili smo raditi priče o adrenalinskim poslovima i sportovima, i svemu što je vezano za adrenalin.

Do sada smo uspješno realizovali većinu priča. Neke malo teže, a neke malo lakše. U zadnje vrijeme imam problema zbog (ne)vremena koje došlo prirodnim putem. Većina tih poslova i spostova su vanjski pa je malo teže sve to realizirati. Kada sam se na početku sezone dogovarao sa urednicima, Majom i Dejanom, složili smo se da može biti zanimljivo. I jeste.

Pa kako smo nekako već odmakli, kratki rezime bi glasio ovako:” Wow!” Ali imam ja više riječi od te samo jedne. Pa sam tako, već na samom početku, imao dogovor da vozim reli auto. Volim brzinu, dobra auta sa dosta konja i kubika. Sve je izgledalo ok, DOK nisam sjeo kao suvozač da osjetim i vidim kako sve to funkcioniše. Kad smo stali, želudac mi je bio u grkljanu, prsa na leđima, a otkucaji srca su već doobro bili povišeni. Odbio sam da budem vozač, iz više razloga, a jedan je taj jer sam se prepao da bih mogao nešto unišititi, poremetiti na autu. 😀

Bilo je odlično snimanje u Zenici u adrenalin parku, zatim karting koji smo snimali u Sarajevu ispod Binga na Stupu. Cijela ekipa mi se pridružila i odradili smo jedno adrenalinsko takmičenje. Neću spomenuti da sam se zabio u nekakav zidić i kuk malo natukao.

Funfly.me ( Let iznad Sarajeva)

Jedno najzanimljivijih snimanja bilo je u zraku. U žirokopteru sa kapetanom Seirra Fox ( Funfly.me) sam proveo nekih 50 minuta. Biti u zraku, u takvoj letjelici je nešto posebno. Panorama Sarajeva je divna.

O mom strahu na početku ne smijem pisati – ne ne. Jer osjećaj da si tamo gdje ne trebaš biti, gdje ptice lete, gdje su one životinje koje slikaš telefonom. Tamo gdje sunce prvo prođe dok dođe do tebe. To je jedan divan i nezaboravan osjećaj. Otkucaji srca oko 160, ali samo kratko, kasnije se smirilo.

Još jedan prekrasno grozan osjećaj je bio kad sam visio sa krova SCC-a. Bili smo na svega 30-40metara visine. Ali biti tako na užetu od 1cm, i vjerovati tom užetu mi je bilo strašno, otkucaji srca su išli i do 180.

Spuštanje niz SCC

Priznajem, cijeli kolektiv visinskiradovi.ba su me hrabrili, ali nije bilo jednostavno. A slična situacija se desila kad sam bio na sportskom penjanju, na stijeni. Počeli smo se penjati i sve je bilo ok.

Penjanje na stijeni

Dobro, spucao me adrenalin zaista, nisam znao kako se nositi sa zrakom, kako da dišem. Pa sam negdje na pola morao stati jer sam osjetio muku i htio sam povratiti. Ali uspio sam se popeti i kroz najteže dijelove stijene. Otkucaji srca su pokazali 190. Do sada je to bilo najviše.

I ovdje nećemo stati, u 2019.oj godini ćemo u “Konačno petak” predstaviti još sportova i poslova koji će uveliko dizati adrenalin. U nedavnom razgovoru za jedan od priloga, psiholog mi je rekao ( tačnije rekla, jer je doktorica) da već pokazujem znakove adrenalinske ovisnosti, te da ne bi bilo loše da uradim nalaze. Pa ću to i učiniti prije sljedećeg snimanja. 

Pratite Konačno petak BHT1 i pogledajte neke od vide priča, ali i pratite šta će se to još desiti. Do tada, uživajte u svakodnevnim adrenalinskim pohodima, a jedan od njih je svakako i život u BiH, rate kredita, gorivo, potrošačka korpa i ostalo.

Sretno i hvala na čitanju.

KOMENTARIŠI

Please enter your comment!
Please enter your name here