Frontier Gear S3 kao prijatelj

0
482

Postoji veći broj satova koji će vam omogućiti praćenje dnevnoe potrošnje kalorija, olakšati komunikaciju tokom vožnje, i još mnoštvo drugih olakšica koje ima “pametni sat”.

Oni koji me znaju, znaju da sam lud za satovima. Već neko vrijeme koristim jedan koji mi je od samog izlaska bio prvi izbor po svojim performansama. Samsung Frotnier gear S3 je sat koji mi je odavno počeo privlačiti pažnju. Odgledao sam na desetine recenzija i nekoliko puta uzimao od drugih da vidim kako izgleda na i u ruci.

Inače sam zaljubljen u Samsung opremu i “gedžete”, i kad sam dobio da Frontier – bilo je vrijeme da izvučem sve iz njega. Prije svega, princip rada je sasvim jednostvan, prilagođen i onima koji se ne razumiju u pametne satove. Njegova stanica za punjenje je prenosna, dovoljno je da ga stavita na nju i bežično punjenje počinje. To znači da nema utor za punjač, oslobođen je bilo kakvih veći rupa osim zvučnika i mikrofona. Da, ima i mikrofon. Tokom vožnje sam testirao njegov rad u telefonskom razgovoru. Dovoljno je da upalite bluetooth na telefonu i automatski se povezujete sa satom.

Potrošnja kalorija tokom treninga

Postoji par aplikacija koje mogu biti od koristi, to su Samsung Health i Gear S3 aplikacije. One rade sinhrono i automatski, dovoljno je samo da ubacite svoje podatke ( godina, visina, težina). Zanimljivo je da će sad izmjeriti sve vaše kretnje, ali ukoliko sjedite 60 minuta pokrenut će se alarm sa upozorenjem da morate ustati, kretati se. Ako ste na treningu, možete izabrati koji trening radite, pa da to činite u intervalima ili da radite samo trening a on vam mjeri vrijeme, puls, kalorije….

To da se izgled sata može mijenjati je već poznato, ali jeste li znali da sami možete naštimati svako koliko vremena da vam se mjeri otkucaj srca. Svi ti podaci ulaze u telefon, sabira se i sve se vidi. Ako unesete i podatke i za svaki obrok, a možete i to, podaci o vašem unosu i potrošnji kalorija će biti još tačniji.

Touch screen na satu je odličan, ne morate ga koristiti svaki put, JER to možete činiti i na drugačije načine. Otkrijte ih 😉

Tokom roštilja unos kalorija u sat će pomoći da znate koliko trebate potrošiti unešeno 🙂

Ukoliko vam je skup Frontier gear S3, sjetite se da je to više desetina satova u jednom satu. Prvo, pravljen je od nehrđajućeg čelika, a dimenzije su, pa pristojne, 49x49x12,9 milimetara, a težina svega 63 grama bez remnova. Namjerno kažem remenova, jer imate mogućnost mijenjanja remenova ( kajiševa). U njemu je integrisano 4GB memorije za muziku pa i fotografije koje možete koristiti kao wallpaper. Za bateriju se ne brinite, može da bude i do četiri dana bez punjenja. Naravno ukoliko ne koristite npr GPS, ako ga ne povezujete često sa telefonom. U mom slučaju najčešće sam povezivao tokom treninga kako bih pratio otkucaje srca. Doduše, tu je mala mana sata, morate nekad malo jače priteknuti kajiš da bi očitana bila što više tačnija. Pored svega toga ima još sat za visinu, barometar….

Ono što je zanimljivo na njemu imate i NFC za beskontakno plaćanje ali i Samsung Pay, naravno tamo gdje je to dostupno.

E sad, jedna od najvažnijih stavki je da može pod vodu i otporan je na prašinu, a kako meni često ispadaju stvari super je i da je otporan na udarce i pad s visine od metar i po bez strašnih posljedica. Uz odličan kalendar o notese sa alarmom, nećete ni zakasniti nigdje te će vam iz mnogo još razloga olakšati dan. 

Ukratko, trebalo bi mi još jedan članak da napišem o svemu šta sve možete da radite sa ovim satom. Displej je odličan, zvuk je solidan, dizajn prigodan za sportske i druge događaje. Dosadašnjim korištenjem sata sam prezadovoljan, baš zbog količine mogućnosti koje imam na samom uređaju. Od organizacije poslovnih obaveza, privatnih obaveza, tokom treninga. Ukoliko ga koristite, nadam se da dijelite mišljenje, a ako ga još niste probali – sad ga ima svuda. A najbolje ga nabaviti u ovlaštenim Samsung radnjama.

KOMENTARIŠI

Please enter your comment!
Please enter your name here