Online vs live

0
377

Kad god se pitam zašto je nešto ovako ili onako, pokušam da nađem pravi odgovor. I uvijek fulim.

Ali kad god postavljam sebi više pitanja dođem do onog glavnog “Koja je svrha?” (u bilo kom smislu). U poslu je jedno ali u privatnom je sasvim drugačije. Postalo je normalno da vjerujemo onom što neko objavi i lajka. Buljimo u taj uređaj kao zombi. No, koja je svrha zanemarivanja života u neposrednoj blizini. Bitnije je šta je neko lajkao nego jeste li baš danas nazvali svoju mamu, tetku, oca i pitali iskreno kako su. Možda nema potrebe jer je mama objavila status da sadi cvijeće. Možda nema potrebe da se pitate kako je rođak jer ste vidjeli da je u Meksiku. A rođak se samo tagirao iz svoje udobne fotelje,eno ga u mahali.

Stavio ja jednom status da sam u Londonu, dvoje drugara se naljutilo jer nisam bio. Hahahah! A tata mi rekao: “De šta gledaš u to govno, šta radiš, de prozbori!”

Spustim telefon studno i počnem pričati. Ispričamo se u garaži, i skontam čovječe, jednom ću žaliti za svaki pogled koji sam u njihovom prisustvu uputio prema telefonu. Kontaš?

Pišem ovo samo iz jednog razloga. Danas sam sjedio i ležao sa Dalilom nekih sat vremena. Pričali smo o nekim glupostima, o njenom treningu, o mom treningu. O tome kad počinju rasti dlake na tijelu, pa do nekih slika gdje smo se haos glupirali. I kaže to malo stvorenje meni kako joj je bilo veselo tako pričati.

Ustade i ode u svoju sobu pjevajući.

Skontaj ti sad koliko je taj sat vremena djetetu značio. Skontaj samo koliko je djetetu malo potrebno da bude veselo. Bez da gledamo storije, postove, youtube.

Prije nego postanemo robotizovano društvo, zapitajte se koliko ste i sami uživali UŽIVO sa dragom osobom.

Trebalo mi je svega 8 minuta da napišem ovo. Vama možda 4-5 minuta da pročitate. Sad, odvojite ostatak vremena za pravi poziv ili druženje sa pravim osobama koje neće zavidno gledati koga pratite, lajkate i šta radite u životu.

Ma nema šta, pravi lajfkouč blog 😊

Ali neka ga. Nek’ stoji.

KOMENTARIŠI

Please enter your comment!
Please enter your name here