Da bi krenuli u neki fitness centar prvo je potrebno odlučiti baviti se sobom

Sjedite u dnevnom boravku i listate facebook i instagram. Gledate fotografije raznih trenera, njihovih klijenata, raznih dijeta. Vi i dalje sjedite. Uzimate i čitate nekoliko vrsta dijeta. Tražite trenera i pitate za savjet ali i dalje sjedite.

Prvo što trebate odlučiti je hoćete li biti dosljedni svoje odluke krenuti u fitness centar ili ne. Ukoliko to odlučite, bilo bi dobro da nađete fitness centar koji ima široku ponudu za sve vaše potrebe. U početku je svakako dobro da zatražite savjet trenera. Prije svega da se ne biste povrijedili tokom vježbanja. Ukoliko imate želju da radite u grupi, ne bi bilo loše da vaša teretana ima i grupne treninge u ponudi.

Mnogi će tražiti mane hodajući od teretane do teretane, tražeći izgovor da se ispišu i više ne dolaze. Iz tog razloga je dobro odraditi probne treninge, vidjeti kako izgledaju sprave, kakvo je okruženje, da li je čisto, jesu li tuš kabine u funkciji. Pored svega, imajte na umu da je bitno i osoblje koje radi u teretani, počevši od recepcije do trenera koji bi vam trebali biti na usluzi.

Ono na što ćemo obratiti pažnju je i cijena. Šta sve ulazi u cijenu koju plaćate, koliko puta i kad možete doći. Mnogo je faktora koji će imati svoj efekat u odluci gdje će vaši treninzi biti održani.

Moja odluka je bila jednostavna. U Extreme sport centru na Stupu sam pronašao ljubazno osoblje, čisto je, treneri su uvijek na usluzi da pomognu, ukažu na greške kao i da daju savjet oko ishrane.

Nemojte zaboraviti da je na vama odluka želite li promijeniti sebe. Živimo brzim životom i nekad nemamo dovoljno vremena za treninge i pripremu obroka. Ali vjerujte mi na riječ da:

Može se.

KOMENTARIŠI

Please enter your comment!
Please enter your name here